De cirkel is rond

Tentoonstelling ‘De cirkel is rond’

Op zaterdag 4 februari wordt om 17.00 de tentoonstelling ‘De cirkel is rond’ geopend bij Atelier Horneman. Zoals de titel al suggereert, is dit een tentoonstelling waarbij de kunstenaars zich laten leiden door de vorm van de lijst.

In plaats van vierkant of rechthoekig, is de lijst rond en brengt dit andere vraagstukken met zich mee tijdens het maakproces. Is het lastiger om een rond werk te maken of zie je er juist een uitdaging in? Blijven de kunstenaars binnen het kader van de ronde lijst of zoeken ze juist de ruimte daarbuiten op? Galeriehouder Martin Horneman vroeg aan diverse kunstenaars binnen zijn netwerk om voor de verandering een rond kunstwerk te maken. Met veel enthousiasme werd hier op gereageerd. De resultaten zijn zeer gevarieerd. Zowel twee- als driedimensionaal werk, en van realistisch tot meer conceptueel werk zal te zien zijn. Er doen circa dertig kunstenaars mee. De kunstenaars hebben één of meerdere ronde kunstwerken speciaal voor onze tentoonstelling gemaakt.

De deelnemende kunstenaars zijn Sijmon Terpstra, Bart Huysman, Jans Muskee, Rein Pol, Pepijn van den Nieuwendijk, Jittie Wildeman, Joep Hommerson, Robin d’Archy Shillcock, Martin Horneman, Stefanie Ottens, Wim Jonkman, Gwendolyn van Essen, Peter Boersma, Edith Brouwer, Geert Schreuder, Sabine Liedtke, Jannes Koetsier, Caroline Roessingh, Alice Gootjes, Gretha Hengst, Chantal Breukers, Ronald Soeliman, Ineke van Adrichem, Hans Hage, Renate Groenewoud, Roelof Hoving en Jeanet Tjassens. De tentoonstelling loopt tot en met 29 april.

bron: http://atelier-horneman.nl/


Recente berichten
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square